stop met zoeken!

Altijd al op zoek naar een leuk koor?
En je houdt niet echt van serieuze zware meesterwerken maar wel van Shantys en andere zeemans liederen?
(Wat niet wegneemt dat we ons repertoire zeer serieus nemen.
We streven er naar om alle nummers op een zo'n mooi mogelijke wijze ten gehore te brengen!)
Kortweg: hou je van lekker zingen?
Dan ben je van Harte welkom om aan te monsteren bij ons koor!
Elke woensdagavond repeteren wij in De Schalm in De Meern vanaf 20:00 uur t/m een uur of 22:00.
(En ja, met een pauze om de kelen te smeren.)


Wij krijgen vaak als koor de vraag van aspirant leden of zij alle liedjes uit het hoofd moeten leren.

Placeholder Picture

Daar kunnen we een heel kort antwoord op geven:

Nee,

uiteraard is dat niet de bedoeling!
Dat zullen we nooit vragen van zangers welke graag komen zingen bij ons koor.
Afgezien van het feit of iemand al deze liedjes wel in zijn brein opgeslagen krijgt, ja de leden welke ruim 25 jaar bij ons koor de liedjes zingen, zullen ze nu zo langzamerhand wel aardig kennen!

Wat wel handig is, om refreinen van de liedjes welke op het repertoire staan, te gaan leren. Naarmate een mens ouder wordt, zal het leren van teksten/liedjes voor de één moelijker zijn dan een ander.
En toch gaat dat "er in stampen" van al die nummers misschien makkelijker dan je zou denken. Hele liedjes hoef je niet "uit het hoofd" te leren omdat de shantymannen (voorzangers) alle coupletten zingen. Het koor zingt de refreinen en zoals het woord het al zegt: het koor zingt samen, dus als je een keertje de fout in gaat is dat nog niet zo'n ramp.
Als hulpmiddel hebben we sinds kort ook de beschikking over een tekstmonitor, deze projecteert de tekst van het te zingen lied op een scherm. Als je dus een keertje de tekst niet helemaal kent kun je even "spieken", net zo handig en makkelijk!
Als je het zelf leuk vindt en ook echt wil, kun je na verloop van tijd ook een Shantyman worden.
Makkelijker maken voor je kunnen we het niet: Op het ledengedeelte van onze site kun je met behulp van de teksten en MP3's alvast mee zingen zo lang en zo vaak je maar wil achter je eigen computer, laptop, tablet of smartphone! De muziekcommissie bepaalt altijd in overleg met de leden wie welke liedjes als shantyman mag gaan zingen en wie er als vervangende Shanty (bij afwezigheid door ziekte of vakantie) aangewezen wordt. Je kunt de liedjes ook downloaden zodat je zelfs in de auto (of waar dan ook) mee kan zingen.
Placeholder Picture Zo spelenderwijs gaan de teksten herkenbaar worden voor je.
Op de repetities wordt het dan alleen maar leuker voor je omdat je mee kunt doen met de fratsen van de andere bemanningsleden! In eerste instantie zing je alleen op de repetities met het koor mee. Na enige tijd zul je gevraagd worden om mee te gaan met optredens. Dan is het wel de bedoeling dat je van de meeste refreinen -welke tijdens een optreden gezongen worden- de tekst voldoende beheerst!
Als je meegaat met optredens heb je ook "zeemanskleding" nodig. dat lijkt heel moeilijk maar dat is het niet. Belangrijkste is dat je een lollige zeemanspet op de kop kunt tikken, een onbestemd hemd en een corduroy broek (of ieta dergelijks) maken je outfit compleet. Het zal duidelijk zijn dat prachtig gelakte schoenen uit de toon zullen vallen!
Een optreden is het allerleukste aspect van ons koor, we maken daar altijd een spektakel van waarvan het publiek mag genieten!
En dan genieten wij net zo hard mee!
Direct op weg naar:


welkom koor shantys
bemanning foto cd's
agenda leden

Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden Shantykoor Windstilte Vleuten - De Meern